Bitfinex Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Kripto para yatırımcıları için son dönemde ortaya çıkan geniş ölçekli kripto para borsaları önemli bir avantaj gibi görünüyor olsa da herhangi bir olumsuzluğun, dolandırıcılık ve sahtekarlık kapsamında ortaya çıkmaması adına doğru borsa tercihi oldukça kritik bir öneme sahiptir. Bitfinex doğru ve sağlam bir borsa seçeneği olarak görünmektedir. Bu bağlamda yatırımcılar tarafından tercih edilebilecek olan borsalar arasında yer alan Bitfinex güvenilir mi? sorusuna cevap bulmak gerekir.

Bitfinex Nedir?

İlk olarak Bitfinex nedir? sorusu ile başlamak gerekirse Bitfinex;

• 2012 yılında Bitcoin alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla kurulmuş kripto para borsasıdır.
  • Hong Kong menşeili olan borsa, Raphael Nicolle tarafından kurulmuştur.

Bitfinex daha sonraları İngiltere’ye bağlı Virgin Adaları menşeili bir şirket olan iFinex Ind. Tarafından satın alınmıştır.

Bitfinex Ne İşe Yarar?

Bitfinex 40 Milyon Dolardan fazla toplam değeri ve işlem hacmi ile günümüzde en çok tercih edilen kripto para borsalar arasında yer almaktadır. Borsanın finanse etmiş olduğu Tether projesi de yine günümüzde en çok tercih edilen kripto para birimleri arasında yer alarak dikkat çekmektedir. Kuruluş aşamasından sonra önemli ölçüde ilgi gösterilen platform dönemlik olarak çalkantı geçirmiş olsa da güçlü yükselişini sürdürmektedir.

Bitfinex Nasıl Kullanılır?

Bitfinex özellikle sahip olduğu basit arayüzü ve kullanım kolaylığı sağlayan kategorileri ile yatırımcılardan tam not almıştır. Bununla birlikte platform üzerinden al-sat işlemlerinin de hızlı şekilde gerçekleşebiliyor olması önemli bir kullanım kolaylığı sağlar. Bitfinex üyelik işlemlerinin tamamlanması ile kolay kullanım özelliği sayesinde hızla yatırım yapılması mümkündür.

Bitfinex Avantajları Nelerdir?

Global ölçekte önemli bir kripto para borsası olma özeliğine sahip olan Bitfinex, aynı zamanda tüm dünyada en çok tercih edilen sayılı borsalar arasındadır. Bu konuma sahip olmasını sağlayan temel avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:

Platform özellikle para çekme işlemlerinde herhangi bir sınır içermez. Dolayısıyla yatırımcıların özgürce para çekme işlemlerini tamamlamaları mümkündür.

• Geniş bir ticaret seçeneği sunmaktadır.
  • Son derece yüksek işlem hacmine sahiptir.
  • Limit ve stop emirleri borsa üzerinden kolaylıkla verilebilmektedir.
  • Uğradığı saldırılar sonrasında önemli bir güvenlik altyapısı inşa etmiştir.
  • 2 aşamalı güvenlik doğrulaması hizmeti sağlar.

Gibi avantajları ile dikkat çeken Bitfinex Türkiye pazarına henüz giriş yapmamıştır.

Bitfinex Komisyon Oranları Ne Kadardır?

Bitfinex komisyon oranları ise diğer bilindik kripto para borsalarına göre bir miktar daha yüksektir. Dolayısıyla platformun ciddi bir komisyon geliri olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda borsa, bu komisyon gelirlerini yine kendi sisteminin gelişmesi ve güvenlik bakımından güçlü bir seviyeye erişmesi amacıyla kullanmaktadır.

Bitfinex Üyelik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Bitfinex Türkçe dil desteğine sahip olmaması sebebiyle üyelik işlemleri global web adresi üzerinden gerçekleştirilmelidir. Üyelik işlemleri için yatırımcıların takip etmesi gereken yol şu şekildedir:

• Borsanın resmi web adresi ziyaret edilmelidir.
  • Ana sayfada bulunan “Sign In” butonu ile kayıt formuna erişim sağlanmalıdır.
  • Şifre ve E-posta adresi ilgili alanlara girilmelidir.
  • Güvenlik kodu girilmesi gereken kutucuğun bulunduğu bölüme güvenlik kodu girilmelidir ve “Open Account” butonu ile devam edilmelidir.

Bu işlemlerin tamamlanması ile birlikte Bitfinex üyelik sürecinin tamamlanması adına son olarak 2 aşamalı güvenlik doğrulaması sağlanmalıdır. Yatırım işlemleri için ise hesap ve para birimi doğrulaması yapılmalıdır.

Bitfinex Güvenilir mi?

Bitfinex güvenilir mi? sorusuna geri dönülecek olursa, platformun ilk çıkış yaptığı tarihten itibaren oldukça tartılan bir kripto para borsası olduğu belirtilmelidir. Özellikle 2015 ve 2016 yılında platforma yönelik gerçekleştirilen hack saldırıları ciddi olumsuzlukların meydana gelmesine sebep olmuştur. Bu saldırılar sonrasında altyapısını daha da güvenli hale getiren Bitfinex günümüzde herhangi bir güvenlik sorunun ortaya çıkmasını kesin olarak engellemiştir.

Bitfinex Güvenli midir?

Bitfinex güvenli mi? sorusuna cevap aramak gerekirse, platformun söz konusu yıllarda maruz kalmış olduğu saldırılar daha da güçlü bir altyapıya sahip olmasını sağlamıştır. Aynı zamanda yüksek komisyon gelirleri ile altyapısının geliştirme konusun daha fazla harcama yapan borsa, son dönemde en çok güven veren kripto para borsaları arasında yer almaktadır.

Bitfinex Yasal mı?

Borsa, İngiltere menşei ile lisanslandırılmıştır ve bağlı bulunduğu şirket tamamen yasaldır. Bu konuda da yine Bitfinex Türkiye yatırımcıları arasında bazı spekülasyonlar olduğu belirtilmelidir.

Bitfinex Kullanıcı Yorumları Nelerdir?

Belirtilmiş olan spekülasyonlar bağlamında Bitfinex yorumları kapsamında bazı olumsuz kullanıcı yorumlarının ortaya çıktığı görülmektedir. Özellikle platformun geçmiş dönemlerde kullanıcılarına yaşatmış olduğu bazı deneyimler bu olumsuz geri bildirimlerin en temel sebebi olarak dikkat çeker.

Yüksek komisyon oranlarının yanı sıra, uzun süre beklemeye sebep olan diğer borsalara kripto para aktarımı işlemi yatırımcılar tarafından olumsuz olarak değerlendirilmiştir. Bunun dışında platform üzerinden gerçekleşen kripto para alımlarının ise yatırımcılar ve kullanıcılar nezdinde yüksek düzeyde olumluluk içerdiği de belirtilmelidir.

Bitfinex Ödeme Seçenekleri Neler?

Bitfinex 35’den fazla kripto parayı listelemiştir ve bu varlıklara yatırım yapılabilmesi adına kullanılabilecek ödeme yöntemleri de oldukça geniştir.

Bitfinex Para Yatırma Seçenekleri Nelerdir?

Bitfinex para yatırma yöntemleri genel hatlarıyla şu şekildedir;

• EUR, USD, GBO, JPY, CNH para birimlerinin tanımlı olduğu hesaplar aracılığıyla havale ya da EFT
  • Anlaşmalı bankalar ile kredi kartı ödemeleri
  • Elektronik Cüzdanlar
  • Flat para birimleri

Aracılığıyla Bitfinex para yatırma işlemlerinin yapılması ve dolayısıyla kripto para yatırımının gerçekleşmesi mümkündür.