BtcTurk Kripto Para Transferi Nasıl Yapılır?

Türk menşeili kripto para borsaları arasında en çok tercih edilen platformların başında yer alan Btcturk, pek çok farklı konuda yatırımcıların avantaj elde edebilmesine yönelik hizmetler sağlamaktadır. Platformun sağlamış olduğu teknik destek hizmetleri yatırımcıların en çok memnun olduğu hizmetler arasında yer almakla birlikte yine BtcTurk para yatırma işlemleri kapsamında kolaylıkların sağlanmış olması da yine yatırımcılardan tam not alan hizmetler arasındadır. Dolayısıyla BtcTurk kripto para transferi nasıl yapılır? Sorusuna bu işlemlerin birkaç adımla basitçe ve hızla gerçekleştirilebildiği yanıtını vermek mümkündür.

BtcTurk Nedir?

Öncelikli olarak Btctürk’ün ne olduğu ve temel işlevinin neye yönelik olduğuna bakılacak olursa BtcTurk, Türkiye’de kurulan ilk kripto para borsasıdır. 2013 yılında kurulan platform, Türk Lirası ile ilk Bitcoin alım işlemlerinin yapıldığı borsa olma özelliğine de sahiptir.

BtcTurk Ne İşe Yarar?

BtcTurk aracılığıyla yatırımcılar; listelenen kripto para birimlerine yatırım yapabilir, basit al-sat işlemleri gerçekleştirebilir veya satın alma ya da satma konusunda emirler vererek varlıklarını yönetebilmektedir. Ayrıca var olan dijital varlıkların güvenli bir biçimde muhafaza edilmesini sağlayan çevrimdışı alanlarda varlıkların saklanmasını da sağlar.

BtcTurk Para Transfer İşlemleri Nasıl Yapılır?

BtcTurk para yatırma nasıl yapılır? Sorusu platforma üye olan ya da üye olmayı planlayan hemen her yatırımcı tarafından en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. En nihayetinde kripto paralara yatırım yapabilmek için veya yatırım sonrasında elde edilen varlıkların kişisel banka hesaplarına aktarılabilmesi adına para transfer işlemleri yatırımcıların en çok önem vermesi gereken durumdur.

BtcTurk para yatırma nasıl yapılır? Sorusuna geçmeden önce platformun yatırımcılarının para transfer işlemleri kapsamında yapacakları tüm işlemleri güvence altına aldığı kurallara bakılmalıdır. Söz konusu kurallar platform üzerinde gerçekleşen para transferi işlemlerine yönelik düzenleyici bir niteliğe sahiptir.

BtcTurk Para Yatırma Kuralları

Btc Turk para yatırma kuralları genel olarak şu şekilde özetlenebilir:

• Anlaşmalı bankalar dışında gerçekleşen EFT ve havale işlemleri aynı günün 16:45 saatine kadar hesaplara yatar.
  • Belirtilen saatler içerisinde gerçekleşmeyen anlaşmalı banka dışı EFT ve havale yatırımları için bir sonraki çalışma günü beklenmelidir.
  • Yatırımcılar sadece kendi adına düzenlenmiş hesap numaraları ile işlem yapabilmektedir.
  • Platform hesabına TL yatırım işlemleri için mobil bankacılık veya internet bankacılığı hizmetlerinden faydalanılması mümkündür.
  • Herhangi bir limit TL yatırım işlemlerine tanımlanmamıştır ve buradaki limitler tamamen bankanın izin verdiği ölçüdedir.

BtcTurk para yatırma kuralları genel hatlarıyla bunlardan oluşuyor olmakla birlikte söz konusu kuralların son derece esnek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

BtcTurk Para Çekme Kuralları

BtcTurk para çekme kurallarının ise şu şekilde özetlenebilir:

• Anlaşmalı bankalar aracılığıyla haftanın 7 günü 24 saat boyunca para çekme talimatının verilmesi mümkündür.
  • EFT ve hesaba havale yöntemleri ile talep edilen para çekme işlemlerinin hafta içi 16:45’e kadar tamamlanması gerekmektedir.

BtcTurk para çekme işlemleri söz konusu kurallar ile güvence altına alınmıştır.

BtcTurk Para Yatırma Nasıl Yapılır?

Btcturk para yatırma nasıl yapılır? Merak eden kullanıcılar için bu işlemlerin son derece basit birkaç adımdan oluştuğu belirtilmelidir. Bu kapsamda özellikle platformun anlaşma halinde olduğu bankalar aracılığıyla gerçekleşen mobil veya internet bankacılığı hizmetleri kullanılıyorsa işlemlerin anında tamamlanması mümkün olmaktadır.

BtcTurk Anlaşmalı Bankalar

Btc Turk anlaşmalı bankaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

• Vakıfbank
  • Ziraat Bankası
  • Denizbank
  • Fibabank
  • Akbank

Tüm bu bankaların sağlamış olduğu internet ve mobil bankacılık hizmetleri kullanılarak haftanın 7 günü 24 saat boyunca kesintisiz para transferi işleminin yapılabilmesine platform tarafından izin verilmiştir.

BtcTurk Para Transferi Seçenekleri Nelerdir?

BtcTurk para yatırma işlemleri kapsamında kullanılabilecek yöntemler;

• Anlaşmalı bankaların sağladığı mobil ve internet bankacılığı hizmetlerinin kullanılması
  • Papara ile anında transfer hizmetine başvurulması
  • Anlaşmalı olmayan bankalar ile havale veya EFT aracılığıyla gönderimin yapılması

Bu yöntemlerden herhangi birini tercih ederek yatırımcılarım para çekme ve para yatırma talimatlarını verebilmeleri olanaklıdır.

Özellikle BtcTurk para yatırma işlemleri kapsamında anlaşmalı bankaların sağlamış olduğu internet ve mobil bankacılığı hizmetleri kullanılacaksa yapılan işlemler anında gerçekleşir. Para çekme işlemleri için 10 TL ve üzeri belirlenmiştir ve bu miktar üzerinde verilen hara para çekme talimatı anında gerçekleşmektedir.

Adım Adım BtcTurk Para Yatırma İşlemleri

BtcTurk para yatırma nasıl yapılır? Merak edenler için adım adım para yatırma işlemleri şu şekildedir:

• BTC Pro hesabına giriş yapılmalıdır.
  • Eş zamanlı olarak anlaşmalı bankaların mobil uygulamalarına veya internet bankacılığı hizmetlerine de giriş yapılmalıdır.
  • Para çekme işlemleri için kimlik doğrulamaları gerçekleşmelidir. Yatırım işlemleri için ise herhangi bir kimlik doğrulama talebi bulunmaz.
  • Platform üzerinde ilgili alanda tüm anlaşmalı bankalar için hesap numaraları bulunmaktadır.
  • Söz konusu anlaşmalı bankalarda hesabı bulunan yatırımcılar belirtilen hesap numaralarını kullanarak gerekli bilgilerin sahip olunan mobil bankacılık uygulamasına girmelidir.
  • Hesap numarası ve Eliptik Yazılım Ticaret A.Ş. alıcı bilgisi girildikten sonra yatırım miktarı belirlenmeli ve onay işlemlerine geçilmelidir.
  • Onay işlemleri kapsamında bankanın talep ettiği doğrulama işlemi gerçekleştirilmelidir.

Bu sürecin adım adım takip edilmesi ile birlikte EFT veya FAST kullanımı ile BtcTurk para yatırma işlemleri tamamlanacaktır ve işlem emri verilen miktar anında kullanıma uygun bir şekilde hesaplara aktarılacaktır.

1. Kripto Parada Balina Hareketleri Nasıl Anlaşılır? – Koin Odası – Koin Odası

[…] BtcTurk Kripto Para Transferi Nasıl Yapılır? […]