Cex.İo Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Cex.İo güvenilir mi? sorusu özellikle yatırımlarını global ölçekti kripto para borsalarında değerlendirmek isteyen yatırımcılar açısından çok sık sorulan ve merak edilen konuların başında gelmektedir. Cex.İo faaliyete geçen ilk kripto para borsalarında olmakla birlikte günümüzde dünya çapında hizmet sağlayan kripto para borsaları arasında en çok tercih edilen platformlardan biridir.

Cex.İo Nedir?

Cex.İo nedir? sorusu ile platformun güvenilir olup olmadığı konusunda ilk izlenimlerin elde edilmesi mümkündür. Bu kapsamda platform;

• 2013 yılının başlarında projenin tanıtılması ile birlikte aynı yılın Kasım ayında faaliyetine başlamıştır.
  • Platform İngiltere menşeilidir ve Londra’da kurulmuştur.

Platformun ortaya çıkmasının en temel amacı başlangıç olarak bulut sistemi üzerinden kripto para madenciliği yapılması üzerinedir. Zamanda gelişimini sürdürmüş olan Cex.İo, kripto para borsası haline dönüşmüştür.

Cex.İo Ne İşe Yarar?

Cex.İo ile yatırımcılar;

• Listelenen 10 farklı kripto para çifti üzerinde alım-satım işlemleri yapabilir.
  • Kredi kartı ile ya da platform tarafından sağlanan diğer ödeme yöntemleri ile kripto para alımı gerçekleştirebilir.
  • Basit ya da gelişmiş seçenekler ile yatırım gerçekleştirebilir.
  • Diğer borsalara ya da kripto para cüzdanlarına transfer gerçekleştirebilir.

Cex.io Türkiye kullanımına da açık olmakla birlikte Türkçe dil desteği platform tarafından kısmi olarak sağlanmaktadır.

Cex.İo Nasıl Kullanılır?

Cex.İo Türkiye kullanımı için sınırlılık vadediyor olsa da platformun global web adresi üzerinden tüm yatırım ve al-sat işlemlerinin yapılabilmesi mümkündür. Platformun al-sat işlemlerinde aktif olarak kullanılabilmesi adına;

• Üyelik işlemleri tamamlanmalı
  • Üyelik sonrası doğrulama işlemleri sonuçlandırılmalı
  • Ödeme yöntemleri hesaba tanımlanmalı
  • IBAN veya kredi kartı bilgileri oluşturulmalı
  • Kişisel bilgiler doldurulmalı

Gibi işlemler eksiksiz olarak gerçekleştirilmelidir.

Cex.İo Avantajları Nelerdir?

Cex.io Türkiye kapsamında önemli pek çok avantajı yatırımcılara vadediyor olsa da Türkçe dil desteğini henüz tam olarak sağlayamamış olması ve bu durumun getirmiş olduğu bazı dezavantajlar yatırımcıların zorlanmasına sebep olmaktadır. Platformun yatırımcılara sağladığı avantajlar ise şu şekilde özetlenebilir:

• Kredi kartı ile 24 saat boyunca kripto para alımının gerçekleştirilebilmesi
  • Global ölçekli son derece güçlü web altyapısı
  • Basic ve Verified adlarında iki farklı hesap kullanımını sunar.
  • Oldukça gelişmiş raporlama özeliğine sahiptir.
  • Geniş işlem hacmi ile konforlu bir eşleme olanağı sağlar.

Gibi pek çok konuda özel avantajlar elde edilmesini sağlayan Cex.io kripto para borsası aynı zamanda İngiltere merkezli olması sebebiyle de yüksek düzeyde güven vermektedir.

Cex.İo Komisyon Oranları Ne Kadardır?

Cex.io komisyon oranları ise

• Kredi kartı ve debit kart kullanımları; %3,5 + 0,25 Dolar
  • Withdraw üzerinden yapılacak işlemlerde ise Visa Kart: %0 + 3,8 Dolar Master Kart: %1,2 + 3,8 Dolar

Şeklinde belirlenmiştir. Kripto para komisyon oranları için platformun web adresinde sunulan güncel veriler takip edilmelidir. Ayrıca platform üzerinde yapılan başlangıç işlemleri sonrasında komisyon oranlarının yapılan işlemlerin hacimlerine göre düşeceği de belirtilmelidir.

Cex.İo Üyelik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Cex.io üyelik işlemleri için;

• Web sitesi üzerinden kayıt formu doldurulmalıdır.
  • Mail ve telefon numarası onayı gerçekleştirilmelidir.
  • İki aşmalı güvenlik ayarı açılmalıdır.

Bu işlemlerin tamamlanması ile birlikte Cex.io üyelik süreci de tamamlanır ve platform üzerinden kredi kartı ile ya da diğer ödeme yöntemleri ile yatırım yapmak mümkün olacaktır.

Cex.İo Güvenilir mi?

Cex.io güvenilir mi? sorusu belirtilmiş olduğu gibi global piyasalara giriş yapmak isteyen kripto para yatırımcıları için son derece kritik bir önem içermektedir. Bu noktada platformun güvenirliğini denetlemek için;

• Güvenlik altyapısı
  • Kullanıcı sayısı
  • Piyasa hacmi
  • Hesap ve kişisel bilgilere yönelik güvenlik politikaları
  • Kullanıcı yorumları

İncelenmelidir. Bu incelemelerin tamamlanması ile birlikte Cex.io güvenilir mi? sorusuna net bir cevap bulunması mümkündür.

Cex.İo Güvenli midir?

Cex.io altyapı bakımından herhangi bir güvenlik zafiyetinin oluşmasına izin vermemeye yönelik olarak özel şekilde geliştirilmiştir. 2 aşamalı doğrulamanın yanı sıra platform kendine özgü cüzdan olanağını da kullanıcılarına sunar. Dolayısıyla satın alınan veya yatırım yapılan kripto paraların çevrimdışı hizmet sağlayan bu cüzdanlarda saklanabilmesi mümkündür. Dolayısıyla sistemin güvenlik bakımından geçer not aldığını söylemek mümkündür.

Cex.İo Yasal mı?

Cex.io yasal mı? sorusu da yine yatırımcıların en çok merak ettiği sorular arasında yer alır ve Londra merkezli olan bu borsa tamamen yasaldır. İngiltere merkezli olan lisansının yanı sıra birçok farklı lisansa da sahiptir.

Cex.İo Kullanıcı Yorumları Nelerdir?

Cex.io yorumları kapsamında ön plana çıkan temel iki olumsuz yorumun olduğu görülmektedir. Platformun diğer dijital cüzdanlara kripto para gönderimine izin vermiyor olması ilk olumsuz geri bildirim olarak dikkat çeker. Bu problemin aşılması adına kullanılabilecek yöntemler de bulunmaktadır.

Cex.io yorumları kapsamında ortaya çıkan bir diğer olumsuz geri bildirim ise, platformun Türkiye kullanımına tam olarak uygun hale gelmemiş olmasıdır. Her ne kadar Türkiye pazarına giriş yapmış olsa da Türk yatırımcılarından beklediği talebi tam olarak alamamıştır.

Cex.İo Ödeme Seçenekleri Neler?

Cex.io belirtilmiş olduğu gibi kredi kartı ile ödeme kabul eden nadire kripto para borsalarından biridir. Bu durum genel anlamıyla kullanıcıların avantajına olarak yorumlanabilir ve ayrıca platform kredi kartı dışında farklı ödeme alternatifleri de sunmaktadır.

Cex.İo Para Yatırma Seçenekleri Nelerdir?

Cex.io para yatırma yöntemleri;

• Kredi Kartı (MasterCard ve Visa)
  • Ach
  • QIWI
  • Faster Payments
  • Sepa
  • Skrill
  • w.i.f.t

Şeklinde oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.