Coinbase Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Kripto paralara gösterilen yoğun ilgi ile birlikte günümüzde dünyanın pek çok noktasında kripto para borsaları inşa edilmiştir. Bunların arasında yer alan Coinbase, son dönemde dünya genelinde en çok tercih edilen kripto para borsalarındadır. Ayrıca platformun dünya genelinde aktif 30 Milyon kullanıcının bulunduğu da bilinmektedir. Bu bağlamda yatırımcılar açısından kripto para yatırımlarını gerçekleştirecekleri borsaların oldukça kritik bir öneme sahip olması nedeniyle Coinbase güvenilir mi? sorusu oldukça büyük önem arz eder.

Coinbase Nedir?

Coinbase nedir? sorusu ile öncelikli olarak platformun ne olduğuna cevap vermek gerekirse;

• 2012 yılında yatırımcıların Bitcoin alım satım işlemlerini gerçekleştirebilmeleri adına kurulmuş kripto para borsasıdır.
  • Borsanın menşei Amerika Birleşik Devletleri’dir.

Coinbase tarafından sunulan pek çok farklı avantaj bulunuyor olsa da platformun bu kadar çok tercih edilmesinin en temel sebebi global anlamda hizmet vermesi ve son dönemde ABD’nin en güvenli kripto para borsası olma özeliği göstermesidir.

Coinbase Ne İşe Yarar?

Coinbase tüm dünya genelinde;

• 100’den fazla ülke
  • 7 Bin farklı kurum
  • 000 ekosistem ortaklığı

İle platform tarafından listelenen kripto para birimlerinin alım ve satım işlemlerinin yapılması işlevini göstermektedir. Yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase, aynı zamanda kripto para kazanmak için de kullanılabilmektedir.

Coinbase Üyelik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Coinbase üyelik işlemleri için;

• Platformun Türkçe sürümünün kullanılması mümkündür.
  • Web adresi üzerinde iki aşamalı doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile üyelik sürecinin tamamlanması mümkündür.

Aynı zamanda Coinbase üyelik işlemleri mobil cihazlardan ve bilgisayarlardan farklı şekilde gerçekleşir. Mobil işlemler için platform tarayıcı kullanılmasını tavsiye etmiyor olmakla birlikte üyelik işlemlerinin bilgisayar üzerinden tamamlanması daha güvenilir bir yöntem olarak gösterilmektedir.

Coinbase Avantajları Nelerdir?

Coinbase Türkiye kullanımı açık olan bir kripto para borsasıdır ve Türkçe dilinde işlem yapılabilmesine izin vermektedir. Bunun dışında platformun yatırımcılara sunmuş olduğu avantajlar;

• Tüm kripto para borsaları içerisinde en basit ve kolay kullanım olanağı sağlayan bir arayüze sahiptir.
  • 25’den fazla kripto para birimi listelenmiştir.
  • Platform yatırımcı eğitimleri ve gelişimleri için danışmanlık hizmetlerini de ücretsiz olarak kullanıcıların sağlar.
  • Yüksek düzeyde işlem hacmine sahiptir.
  • İki aşamalı güvenlik doğrulaması ile hesap ve yatırım güvenliğini sağlar.
  • Teknik destek hizmetleri bulunmaktadır

Gibi pek çok farklı konuda özel avantajlar sağlayan Coinbase, yenilikçi politikaları ile PRO sürümünü aktif etmiş ve görece daha karmaşık bir yapıya sahip olan bu sürümü kullanıcılara sunmuştur. PRO sürümünün en temel dezavantajı ise özellikle yeni başlayanlar için zorluk içeriyor olmasıdır.

Coinbase Komisyon Oranları Ne Kadardır?

Borsanın komisyon oranları ise bölgesel olarak farklılık göstermektedir. Coinbase Türkiye kullanımı Avrupa bölgesi içerisinde yer aldığından komisyon oranları da buna göre düzenlenmiştir. Euro üzerinden yapılan işlemlerde komisyon oranları;

• Basit Al-sat işlemlerinde: %1,49
  • Anında gerçekleşmesi talep edilen işlemler için; %3,99
  • Para çekme işlemlerinde banka tercih edilmesi durumunda: 0,15 Euro
  • Kredi kartı işlemlerinde; %2 komisyon + 0,15 Euro

Şeklindedir ve Coinbase kripto para transfer işlemleri için sistem üzerinde güncellenen tabloların takip edilmesi mümkündür.

Coinbase Güvenilir mi?

Kullanıcıların ve yatırımcıların en çok merak ettiği soruya gelinecek olursa Coinbase güvenilir mi? sorusuna genel anlamda olumlu yönde cevap vermek mümkün olsa da özelikle kripto para borsalarının güvenlik bakımından ne vadettikleri de bu noktada kritik bir önem arz etmektedir.

Coinbase Güvenli midir?

Dolayısıyla Coinbase Türkiye kullanımı için ne den güvenlidir sorusunun sorulması gerekir. Bu kapsamda söz konusu soruya cevap vermek gerekirse üzerinde durulması gereken temel noktalar şu şekilde olmalıdır:

• Hesap ve cüzdan güvenliğinin sağlanıyor olması
  • Güçlü bir web altyapısı ile platformun desteklenmesi
  • Coinbase PRO sürümü ile borsanın dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı birazda güçlü bir yapıya sahip olması
  • Dünya genelinde 100 ülkede standardize edilmiş hizmet sağlıyor olması
  • 30 Milyondan fazla aktif olmak üzere 45 Milyondan fazla yatırımcıya ev sahipliği yapıyor olması

Gibi pek çok yönü ile Coinbase güvenilir mi? sorusuna güvenlik özelinde olumlu cevap vermek mümkündür. Ayrıca tüm kripto para borsaları arasında Coinbase’in en güçlü güven içeren platform olduğu da belirtilmelidir.

Coinbase Yasal mı?

Coinbase global ölçekte vermiş olduğu hizmetler ile tamamen yasaldır.

Coinbase Kullanıcı Yorumları Nelerdir?

Coinbase yorumları değerlendirildiğinde özellikle Türkiye kullanımları için ortaya çıkan en temel problemin henüz TL ile işlem yapılamıyor olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. TL ile işlem yapamayan kullanıcıların banka hesaplarında bulunan Türk Liralarını öncelikli olarak Euro’ya çevirmeleri ve sonrasında platform aracılığıyla alım-satım işlemlerini yapmaları gerekir.

Coinbase Ödeme Seçenekleri Neler?

Coinbase özellikle para yatıma seçenekleri arasında kredi kartı kullanımını sunuyor olması nedeniyle tercih edilmeye adaydır. Bu noktada kredi kartı ile yapılan ödeme işlemlerinin bankalar nezdinde daha fazla maliyet içereceği de belirtilmelidir.

Coinbase Para Yatırma Seçenekleri Nelerdir?

Coinbase para yatırma işlemleri için yatırımcıların kullanabilecekleri yöntemler belirtilmiş olduğu gibi Türkiye kullanımlarında son derece dardır. Türkiye’den hiçbir banka ile anlaşması bulunmayan platforma kripto para yatırımı yapmak için yurtdışı bankalarında hesap açılması gerekmektedir. Avrupa bankaları üzerinden açılacak hesaplar veya belirtilmiş olduğu gibi kredi kartları ile yatırım işlemlerinin tamamlanması mümkündür.

1. Kucoin Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Nelerdir? – Koin Odası AltCoinler – Koin Odası

[…] Ethereum ETH Nedir Nasıl Alınır? İşte Detayları… için Coinbase Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Nelerdir? – Koin Odası – Koin Odası […]

2. Bitcoin Ne Zaman Alınır? – Koin Odası – Bitcoin Analizleri ve Yorumlar – Koin Odası –

[…] para borsalarından birisi olan CoinBase’den alınan 2 yıllık verilere göre Bitcoin 2 sene içinde en düşük seviyelere genellikle Cuma […]