Galatasaray Taraftar Fan Token Nedir?

Galatasaray Taraftar Fan Token nedir?

Dijital varlıklar yatırım araçları olarak kabul edilse de, bu kullanımları yaratma süreci temelde belirli bir amaç için tasarlanmış ekosistemlere dayanmaktadır. Bu nedenle, bir kripto para birimi ön programı, bir amaç için oluşturulan projelerde son halkadır. Bitcoin’in 2009’dan bu yana gerçekleştirdiği süreç gibi, diğer kripto para birimleri, altcoinler ve tokenler de uygulanabilir bir birincil hedefle gelişmeye devam ediyor. Bu durumda token ve taraftar arasında bir fark not edilmelidir ve Galatasaray Taraftar Fan Token Nedir? Soruyu cevaplamadan önce token teriminin ne anlama geldiği vurgulanmalıdır.

Token Nedir, Neye Token Denir?

Token nedir? Özellikle yatırımcıların sorduğu soru oldukça merak uyandırıcı olsa da, yatırımcıların sıklıkla birbirleriyle karıştırdığı token ve madeni paralar aslında farklı durumlardır. Bu nedenle Galatasaray Taraftar fan Token ile ilgili yazılan yazı ile analiz yapabilmek için bu jetondan belirtilmesi gerekiyor.

Galatasaray Fan Token Ne Zaman Kuruldu?

Galatasaray’ın socios.com ile iş birliği sonucunda diğer takımların kendi isimlerine açtığı tokenlar gibi benzer amaçlar için açılmıştır. Sağladığı iş birliği ile 4 Şubat 2020 yılında GAL ile piyasaya sürülmüştür.

GAL’ın Altyapısı Nedir?

GAL, socios.com platformu ile ethereum blockzincirinde bir “side chain” üzerinde aktif çalışarak GAL, belirli bir ürün yada hizmetlere ulaşabilmek amacıyla kullanılan “utility token” olma özelliği taşımaktadır. GAL, socios kripto para olma özelliği ile Chiliz ile alınıp satılıyorken Paribu aracılığıyla GAL alıp satma imkanı sağlamaktadır.

GAL Kullanıcılara Neler Vadediyor?

GAL’ın en önemli hedefi taraftarlar arasında entegre olmayı amaçlamaktadır.
GAL’ın hedefi taraftarlar ile Galatasaray arasındaki entegrasyonu artırmak. GAL taraftarları kulüp kararlarında söz sahibi olabilir, kulüpten faydalanabilir ve jeton satın alarak kulüplerini destekleyebilir. GAL destekçileri; VIP maç golleri, Türk Telekom Stadyumu turu, antrenmanlara erişim ve Galatasaray formaları attı.

GAL madenciliği yapılıyor mu?
GAL, madenciliği yapılan bir kripto para birimi değildir. Ancak, “madeni para avı” “artırılmış gerçeklik” ile yapılabilmektedir.

Paribu’da GAL işlemleri nasıl yapılıyor?

GAL fan token ilgili işlemler paribu aracılığıyla sağlanmaktadır. Paribu üzerinden GAL işlemlerini yapmak için buradan tıklayabilirsiniz.