Hangi Bankalardan Bitcoin Alınabilir?

Kripto paralara olan ilgi ve bilinirliğinin artmasına bağlı olarak para aktarımla ilgili de bir çok soruyu da beraberinde getirdi. Serbest piyasada kripto paralara yatırım yapmak isteyen yatırımcılar Hangi Bankalardan Bitcoin Alınabilir? Sorularını sıklıkla sormaktadırlar. Bu doğrultuda yazımızda sizler için Türkiye’de ki hangi bankadan aktif olarak işlem yapabileceğiniz hakkında bahsettik.

Bitcoin ile ilgili aktif işlemlerin yapılabileceği bankalar;

• Akbank
  • Garanti Bankası
  • İş Bankası
  • Denizbank
  • Fibabanka
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Yapı ve Kredi Bankası

Akbank Bitcoin Aktarma İşlemleri

Akbank Binance kripto para borsasının ilk banka entegrasyonu olma özelliği taşımaktadır. Akbank hesaplarına anında aktarım sağlayabilmesi ile kolaylık sağlar.

Borsaları ile anlaşmalıdır ve kolay işlem sağlayabilirsiniz.

Akbank internet şubeciliği veya mobil bankacılık aracılığıyla kullanıcılar ödeme yapma bölümünden kredi kartı veya banka kartı seçeneği ile “Kripto Para İşlemleri” ni yapabilirler. Bu platformda sözleşmeyi kabul etmeleri gerekmektedir. Akbank BTC Turk sanal para işlemlerinizi 7/24 saat geçekleştirme kolaylığı sağlar.

Garanti Bankası ile Kripto Para İşlemleri

Garanti bankasında açılacak vadesiz mevduat hesapları ile BTC işlem yapılırken ayrıca BTC için bir hesap açılışı olmasa da diğer bankalar gibi işlem yapabilmesi için anlaşmalı olan borsalara bakılması yeterlidir.

Eğer Garanti bankasının borsalarla doğrudan bir anlaşması mevcutsa, online olarak Garanti BBVA mobil bankacılığa giriş yaparak TRY transfer yapabilirsiniz.

Garanti bankası ile doğrudan anlaşması olmasa bile diğer bankalara eft / havale seçeneği olarak işlem yapılabilir.

PayPal ödeme ile işlemleri hızlı ve güvenli şekilde online olarak yapılabilmekteydi ancak 2016 senesinde PayPal Türkiye’deki işlemlerine son vermiş ve sadece yurtdışında işlemlere izin vermektedir.

İş Bankası ile Bitcoin Hesabı

Türkiye’de Kripto paralara yatırım yapan kullanıcılar, banka aracılığı ile Bitcoin alma işlemleri için değil de anlaşmalı borsalara para aktarma işlemlerine izin verilmektedir.

İş bankası hesabınızdan para transferi yapılabilecek kripto para transferleri yapılabilecek borsalar;

Binance Borsasına Para Yatırabilen Bankalar

Binance global bir borsa olmasının yanında, piyasadaki en güvenilir ve en kolay arayüze sahip olmasıyla birlikte Türkiye’de bankaların anlaşmalı borsa olmasını da tetiklemiştir.

Öyle olacak ki Vakıfbank ve Ziraat Bankası ile 7 / 24 saat havale yapılabilme kolaylığı sağlamaktadır.
Ayırca diğer bir çok banka aracılığıyla eft / havale seçeneklerini desteklemektedir.

Binance borsasında günün her saatinde para yatırıp çekme kolaylığı vardır.  Binance özel hesabınıza giriş yapıp, “kripto al” başlığında TRY yatırmanıza imkan sunar. Kredi kartı ve hesap kartı ile para yatırma imkan mevcuttur.

En büyük kripto para borsasını incelemek bağlantıya tıklayabilirsiniz.