Kendi Kripto Paranı Nasıl Oluşturabilirsin?

Günümüzde kripto paralara olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Kripto paralarla ilgilenen insanlar ise işin içine girmeye başladıkça ‘Kendi kripto paranı nasıl oluşturabilirsin?’ sorusunun cevabını aramaktadır. Öncelikle ‘Kendi kripto paramı oluşturabilir miyim?’ sorusuna açıklık getirmek gerekirse; Elbette! İsteyen herkes kendi kripto para birimini oluşturabilir. Peki, kendi kripto paranı nasıl oluşturabilirsin?

Kendi kripto para biriminizi oluşturmak istiyorsunuz ama kendi kripto paranızı nasıl oluşturabilirsiniz bunu bilmiyorsunuz. Aslında sorunuzun cevabı çok basit! Kendi kripto paranızı oluşturmak için illa bir programcı olmanıza gerek yok. Çünkü bu işi sizin yerinize yapacak birçok kripto para oluşturma platformları mevcut.

Söz konusu platformlar olduğunda, aslında ortada çok karmaşık bir olay yoktur. Çünkü genellikle çok fazla şeye gerek duymazlar. Bir kripto para birimi oluşturmayı bir web sitesinde form doldurmak kadar kolay bir iş haline getirebilirler. Bunun için yapmanız gereken tek şey; paranıza isim vermek, kaç tane jeton kullanacağınızı belirtmek ve birkaç ayrıntı daha. Bunları yerine getirdikten sonra artık kendi kripto para biriminize sahipsiniz demektir.

Mevcut blok zincirlerinin açık kaynak kodlarının birçoğunu GitHub’dan edinebilirsiniz. Bir kod edindikten sonra, kodda değişiklikler yaparak projenizin amacını yerine getirip getirmediğini kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer yerleşik bir blockchain kullanırsanız, başlangıçtan paranızın daha güvenli olduğunu ve birçok yerleşik özelliklerden yararlanabileceğinizi görürsünüz.

Kendi Kripto Paranı Nasıl Oluşturabilirsin? – Kripto Para Oluşturma Platformları Nelerdir?

İnternette hali hazırda birçok blockchain platformu bulunuyor. Sebebiniz ve hayaliniz her ne doğrultuda olursa olsun kendi kripto paranızı oluşturabilir ve bu platformlardan yardım alabilirsiniz. Kendi kripto paranızı veya jetonunuzu oluştururken şu platformlardan yardım alabilir ve düzenlemelerinizi kolayca yapabilirsiniz:

• Ethereum
  • EOS
  • Waves
  • BitShares
  • NEM
  • Komodo
  • Nxt
  • TRON
  • IOTA
  • NEO
  • Cardano
  • Qtum

Eğer bu platformlar sizin isteklerinizi karşılayamıyor ve bu yüzden bu platformlara bağlı kalmak istemiyorsanız, sil baştan kendi blok zincirinizi oluşturabilir ve kendi kripto paranızı yapabilirsiniz. Fakat bu seçenek sizi biraz yorabilir. Çünkü çok daha karmaşık işler devreye giriyor. Bu yüzden kişinin yüksek derecede iyi bir eğitim alması ve kodlama/programlama yeteneklerinin olması gerekiyor.

Kendi Kripto Paranı Nasıl Oluşturabilirsin? – Sizin İçin Kripto Para Oluşturacak Şirketler Hangileridir?

Kripto para oluşturma platformlarının yanı sıra sizin için kripto para birimi oluşturabilecek bazı şirketler de bulunuyor. Kripto paraya olan talebin artması, blockchain tabanlı hizmet eden firmaların ve şirketlerin büyümesini sağlamıştır. Blockchain tabanlı hizmet veren şirketlere “Hizmet Olarak Blockchain (BaaS)” adı verilir.

Bu tarz işletmeler, sizlere genellikle farklı iş ihtiyaçları için çeşitli blockchain hizmet odaklı çözümler sunarlar. Hatta bu şirketlerden bazıları sizin için özel bir blockchain yapabilirken, bazıları ise kendi altyapılarını ve ihtiyaca ilişkin ilgili çözümlerini sizlere sunabilir.

En popüler BaaS şirketlerinden bazıları şunlardır:

• Amazon Web Services (AWS)
  • Blockstream
  • Chainzilla
  • Chainmakers
  • LeewayHertz
  • Microsoft Azure
  • IBM blockchain

Kendi kripto para biriminizi oluştururken bu şirketlere başvurabilir ve sizin yerinize kripto paranızı hazırlamalarını sağlayabilirsiniz.