Kraken Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Neler?

Kripto para borsaları arasında yer alan Kraken, aldığı hacimlerle kendinden bahsettiren bir yapıya sahip olmakla birlikte kullanıcılarına kaliteli hizmet ve komisyon oranları konusunda belirli bir standart izleyerek kullanıcılara avantaj sağlar ve kripto paraların çıktığı ilk günlerden itibaren gündeme çok gelmese dahi varlığını sürdürerek büyümeye devam etmiştir. Dolayısıyla günümüzde tercih edilebilecek kripto para borsalarından bir tanesidir. Bunun sonucunda da kullanıcıların aklına Kraken Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Neler?  sorusu gelmektedir. Sitenin yetkililerini bariz bir şekilde açıklamasıyla güvenilir olduğunu kanıtlamıştır.

Kraken Nedir?

Kullanıcılar tarafından direkt olarak akıllara gelmese dahi, Kraken nedir? Sorusuna şöyle yanıt verebiliriz.

• Kraken 2011 yılında kurulmuştur. Sahip olduğu avro hacmiyle en büyük bitcoin borsası olarak görülmektedir.
  • Bitcoin dışında Kraken üzerinden Augur, ICONOMI, Zcash, Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Monero, Ethereum Classic, Ripple ve Stellar Lumens gibi kripto para birimlerini de alıp satılabilmektedir.

Yüksek güvenirlikli ve Birleşmiş Devletler merkezli yapısıyla Türkiye’de çok popüler olmasa bile dış ülkeler tarafından sıkça kullanılan ve güven duyulan borsaların başında gelmektedir. Hızlı ve basit arayüzüyle hızlı işlemler yapabilmenize kolaylık sağlar.

Kraken Ne İşe Yarar?

Kraken kripto para borsası; Bitcoin (BTC), Lİtecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Tether (USDT) ve daha birçoğunu kendinde bulunduran bir para borsasıdır. Bu para borsasından istediğiniz gibi kripto para alma ve satma işlemleri yapabilir ve küçük ya da büyük yatırımlarda bulunabiliriniz.

Kraken alış ve satışların yanında ileri düzey arayüz görüntüsüyle de coinlerin hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilmenizde, araştırma yapabilmenizde ön ayak olacaktır. Aylık veya haftalık grafiklere göre kripto para birimleri konusunda ihtimaller üretilebilir, yatırım yaparken Kraken’den destek alabilirsiniz.

Kraken Nasıl Kullanılır?

Kraken basitleştirilmiş arayüzü sayesinde herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Üyeliğiniz bulunmamaktaysa yeni bir üyelik oluşturabilir ve kripo para alma ve satma işlemleri yapabilirsiniz. Üst menüde bulunan fiyatlar kısmına tıklandığında Kraken borsasında bulunan kripto paraların birimlerini öğrenmeniz mümkündür. Bulunan kripto para birimlerinden istediğinizi seçip “Al/Sat” kısmından yapmak istediğiniz işlemi tamamlayabilir veya gelişen piyasanın görünümünü inceleyebilirsiniz. Gelişen piyasa görünümü kripto para birimi konusunda çokça bilgi aktarabilir. Buradaki bilgilerde geçmiş piyasa değerleri, saatlik farklılıklar ve fazlası bulunmaktadır.

Kraken Avantajları Nelerdir?

Kraken, kişilerin kendi uygulama ekranlarını özelleştirme imkanı sunduğu gibi ileri teknoloji sayesinde kripto değerlerini anlık verilerin çekilmesini sağlamakla sağlar.  Kraken avantajları hızlı işlem ve ileri seviyede teknoloji sayesinde gerçekleşmektedir.

Kraken Komisyon Oranları Nelerdir?

Kraken komisyon oranları hacim tabanlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bir aylık işlem hacmi 0 $ – 50,000 $ aralığında olan piyasa yapıcı % 0.16 piyasa alış ise 0.26 dır. İşlem hacmi yükseldikçe piyasa alıcı ve piyasa yapıcı oranlarında ters orantı vardır. Tüm bu komisyon oranı değişiklikleri kraken resmi sitesinden takip etmek mümkündür.

Kraken Üyelik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Kraken üyeliğiniz mevcut değilse, yeni bir üyelik oluşturmak için Kraken güvenilir mi ödeme seçenekleri? hakkında bilgi sahibi olurken bir yandan da kraken web sitesine gidip üst menüde yer alan hesap oluştur butonuna tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Daha sonrasındaki yol haritanız ise;

• Geçerli bir e-posta adresi girmek.
  • Kullanıcı adı ve verilen özelliklerde şifre girmek.
  • Size sunulan sözleşmeyi kabul ederek hesabınızı oluşturabilirsiniz.
  • E-posta adresi onayı yapılmalı ve hesaba giriş yapabilirsiniz.

Adım adım bu sürecin takip edilmesi ile birlikte Kraken üyelik işlemleri tamamlanacaktır.

Kraken Para Yatırma Seçenekleri Nelerdir?

Krakende para yatırma işlemi gerçekleştirmek için siteye kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak Deposit kısmına gelerek deposit kısmında deposit method karşılamaktadır size uygun olanı seçerek para yatırma işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kraken Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kraken kripto para borsasından, para çekme işlemi, para yatırma işlemini benzemektedir. Deposit kısmına girerek hemen yanındaki Withdraw bölümü ile seçim yaparak, içerideki paramızı yine istediğimiz bir yöntem ile çekebilmemize fırsat tanımaktadır.