Kripto Para Alım Satım Uygulamaları Nelerdir?

Pandemi döneminde insanların evlere ve güvenli yerlere kendilerini karantinaya almasının ardından kripto para borsasına olan ilgi arttı. Bununla birlikte yatırımcılar tarafından Kripto Para Alım Satım Uygulamaları Nelerdir? Sorusuna cevap aramaktadır.

Bu konuda Türkiye’de kripto para alıp satım yapabileceği uygulamalar ve kripto para borsaları hakkında bilgileri yazımızda anlatacağız.

Bitcoin Sitesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenilirlik: Merkezi konumlu, piyasada kullanıcıları için uzun süredir işlem gören ve herkes tarafından kabul gören siteleri tercih etmelisiniz.

Hacim: Hacmin olduğu pazarlarda daha fazla fırsat elde edebilir, işlemlerinizi daha hızlı yapabilirsiniz.

Jeton Sayısı: Çeşitli jetonlar ve daha fazla çift ile piyasalarda istediğiniz jetonu bulmak daha kolay olacaktır.

En İyi ve En Güvenilir Siteler

Uzmanların yorumları ve kullanıcılardan alınan geri dönütler doğrultusunda güvenilir kripto para borsaları hakkında oluşturduğumuz listeler alt tarafta listeledik ve bazı bilgilerini yazımızda toparladık.

• Binance
  • Bitlo
  • Bitpanda
  • Coinbase

Binance

Hacmi 2021’de son 24 saatte ortalama 10 milyara ulaşan Binance, kripto para ticareti yapmak isteyenler için en büyük bitcoin alım satım platformudur. Binance’de 258 farklı coin ile 876 farklı para birimi ticareti yapabilirsiniz. Günlük 28 milyona ulaşan müşteri sayısı ile Binance, yatırımınızı yönetebileceğiniz en iyi kripto para sitesidir.

Komisyon oranları diğer rakip sitelere oranla daha düşük olan Binance, tüm ayrıntıları düşünülen bir mobil uygulamaya sahip olmakla birlikte mobil uygulama üzerinden tüm işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

En büyük bitcoin sitelerinden birisi olan Binance’ye bu bağlantıya tıklayarak üye olabilirsiniz.

• Güvenirlik seviyesi yüksek olması
  • Bakımları çok sık değildir
  • Bir çok alt coin mevcut
  • Kredi kartı ile coin yatırımı sağlanması
  • Havale ile yatırım yapma
  • Vadeli işlemler
  • Düşük komisyon imkanı
  • Kolay kullanım ekranı
  • Pro ve Lite sürümü
  • Türkiye’de ofis bulundurmaları

Bitlo

Bir Türk kripto değişim platformu olan Bitlo.com, daha önce Binans adı altında hizmet vermişti. Basit arayüzü ve hızlı müşteri hizmetleri ile tanınan platform, kullanıcılarının dijital para birimlerini güvenli bir soğuk depoda tutabiliyor. 7/24 telefon destek hattı ve para yatırma / çekme işlemleri sunan kripto para platformu, Hakan Baş, Alper Afşin Özdemir ve Mustafa Alpay gibi tanınmış işadamları tarafından kuruldu. ; Bitlo.com üzerinden Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Chainlink, BNB, BAT, Matic Network, ZRX ve Bitcoin Cash birimleri alıp satabilirsiniz. Günlük işlem hacmi 50 milyon doları aşan platformun merkezi Levent, Şişi’de bulunuyor. Güvenilir Türk bitcoin siteleri arasında yer alan Bitlo’ya başarılar diliyorum. Bitlo’ya üye olmak için burayı tıklayın.

• 7/24 hesaba para yatırabilme
  • Sürekli çalışan ve serin sunucu odaları
  • Kolay arayüz
  • Online Destek

Bitpanda

Merkezi Viyana’da olan Bitpanda 50’den fazla altcoin ve kolay kullanıma sahip bitcoin borsası vardır. Türk müşterile ve hizmet sağlayan bitpanda; eft, havale, kredi kartı ve papara ile hesabınıza para yatırabilirsiniz.

Kolay alım satım yaparak bankadan döviz alır gibi Bitpanda üzerinden kripto para alıp satabilirsiniz.
Çok fazla vakit kaybı olmadan kullanıcılar için de kripto sepeti adı verilen bir paket sunulmaktadır.

• Kolay arayüz ve kullanım
  • Hızlı işlem hacmi
  • Üst düzey güvenlik işlemleri
  • Lisans ve düzenleme
  • Havale, Eft, Kredi Kartı ve Papara ile kullanılması
  • Detaylı grafik analizi

Coinbase

Coinbase Pro, ABD’deki en prestijli ve en büyük kripto para birimi platformlarından biridir. Her gün dünya çapında yaklaşık 5 milyon kullanıcı tarafından ziyaret edilen platform, 38 Coin karşılığında 99 çift sunuyor. Günlük işlem hacmi 2 milyar dolardan fazla olan platform, San Francisco, California’da bulunuyor. Teknolojiye pek hakim olmayan kullanıcıların bile kolaylıkla anlayabileceği basit bir arayüz sunan Coinbase Pro, rakiplerine göre çok düşük komisyon oranları ile işlem yapma imkanı sunuyor. Kullanıcılarına mobil uygulaması ve web sitesinde Türkçe dil desteği sunmaktadır.

Avantajları;

• Kredi kartı ile yatırım yapılabilmesi
  • Arayüz kolaylığı
  • Türkçe destek verilmesi

açıklamalarını yaptığımız sitelerden avantajlarından ve dezavantajlarından bahsettik bu doğrultuda sizde sitelere bağlantılara tıklayarak üyelik işlemlerinizi gerçekleştirerek bitcoin borsasında alsat yapabilirsiniz.