Kripto Para Nedir? Riskleri Nelerdir?

Kripto paralar takas işlemlerinde kullanılabilen ve tamamen dijital, şifrelenmiş sanal para birimleridir. Yatırımcılar ve dijital para dünyasına sıcak bakanlar için ise geleceğin para birimleri olarak görülmektedir. Kripto paralar gündemde sıkça yer almasının yanı sıra yatırımcılar tarafından sıklıkla araştırılan Kripto Para Nedir? Riskleri Nelerdir? Sorularına cevap aramaktadır.

Kripto Paralar Nasıl Oluştu?

İlk olarak Kripto para borsasına Bitcoin giriş yapmıştır. 2009 yılında Satoshi Nakamoto ismiyle ortaya çıkan kişi ve ya kişiler tarafından geliştirilerek piyasaya yön vermeye ve değiştirmeye başladılar. Ancak tam olarak kimlikleri belli değildir ve açık kaynak kodlu olarak piyasaya sunulmuştur.

Bitcoinin ardından pek çok kripto para birimi piyasaya farklı projeler ile sunulmuştur. Bu alanda çıkan coinlerde ise bazı güvenlik açıkları sebepleri ve oluşturulan kripto paraların bedellerinde çok oynaklık göstermesi sebebiyle anlık zararlar ve riskler oluşmaktadır. Siber saldırılar açık olan sistemlerde insanların sanal paralarına gelecek saldırılarda önemli risk taşımaktadır.

Kripto Para Riskleri Nedir?

Gelişen teknolojiyle birlikte siber suçların ve dolandırıcılığın arttığı ortamda, yaşanan suç olaylarının yüksekliği ve insanların kolay yoldan para kazanmak için girdiği bazı yöntemlerle kişi haklarına saldırarak haksız kazanç elde etmektedir.

Siber suç işleyen hackerler, kripto para birimlerine yatırım yapmaya çalışan yatırımcılardan daha bilgili ve onları nasıl avlayacaklarını daha iyi bilen kişilerden oluşmaktadır.

Piyasada bu tür dolandırıcılık olaylarına son zamanlarda sıklıkla denk gelmekteyiz. Kripto paralara yatırım yapabilmek için online araçlara ihtiyacımız vardır ve bu nedenle siber saldırı yapan hackerlera veya suçlular sıklıkla bu yöntemlere başvurarak hesaplarımızı hedef almaktadır.

Piyasadan Silinme Riski

Kripto paraların piyasasında yatırım yapan veya yapmak isteyen yatırımcılar, özellikle son zamanlarda kripto para piyasasında ekonomik anlamda hızla yükselerek, değerlerini katlayan kripto paralar ve sürekli yenilerinin eklenmesiyle birlikte yatırımcılar tarafından Bitcoine ve diğer altcoinlere olan yoğun ilgiye sebep olmaktadır.

Günlük hayatta kullandığımız paralardan farklı olarak kripto para üretimi yapan herhangi bir banka söz konusu değildir. Bitcoin ve diğer altcoinler matematiksel formüller kullanırlar bir bilgisayar ağı tarafından ve oluşturulan sağlam yazılım alt yapıları ile ortaya çıkarlar.  Kripto paralar günümüzde meşhur ve yatırım yapılsa da varlığını ve sürekliliğini ispatlayan bir resmi otorite yoktur.

Bu nedenle yeni oluşturulan kripto paralar ve tokenlar çıkma nedenleri ve projelerinde sıkı araştırmalar yapılması gerekmektedir. Aksi halde yapılacak yatırımlar sonucunda, piyasadan silinme riski taşımaktadır ve yaptığınız yatırımlar da silinecektir.

Kripto paraların yükseliş ve düşüş hızları normal borsadan farklılıkları nedeniyle avantajlı olarak görülebilir. Herhangi bir zaman kısıtlaması ve süre kısıtlaması olamadan rahatlıkla 7/24 olarak hizmet sağlanmaktadır. Ancak bu işlemlerden de yaşanacak ani yüksek düşüşlerde hazırlıksız yakalandığında yatırımlarınızı kaybolmasına neden olacaktır.

1. Bitcoin Sıfırlanır Mı? 0 $ olursa Ne Olur? – Koin Odası – BTC Analizleri – Koin Odası –

[…] Kripto Para Nedir? Riskleri Nelerdir? […]