Kripto Paralar Nasıl Alınır ve Nasıl Satılır?

Son zamanlarda kripto paralar yoğun bir ilgi vardır. Bunların başında ise Bitcoin yer almaktadır. Her gün binlerce kişi tarafından işlem hacmi alan Bitcoin ve diğer altcoinlerden kazanç sağlamak isteyen yatırımcılar al sat yaparak kripto para ekosisteminde işlemlerle piyasayı canlı tutuyor. Bu ilgi arttıkça beraberinde yeni yatırımcılar tarafından bu “Kripto Paralar Nasıl Alınır ve Nasıl Satılır?” soruya cevap aranmaktadır. İşte detaylar…

Kripto Para Nedir?

Kripto para birimi nedir? Genel itibariyle;  Cryptocurrency, takas işlemleri için kullanılabilen tamamen dijital, şifreli, sanal bir para birimidir. Bazıları için geleceğin para birimidir. Bitcoinin ardından pek çok kripto para birimi piyasaya farklı projeler ile sunulmuştur. Bu alanda çıkan coinlerde ise bazı güvenlik açıkları sebepleri ve oluşturulan kripto paraların bedellerinde çok oynaklık göstermesi sebebiyle anlık zararlar ve riskler oluşmaktadır. Siber saldırılar açık olan sistemlerde insanların sanal paralarına gelecek saldırılarda önemli risk taşımaktadır.

Kripto Para Nasıl Alınır?

Kripto paralardan alabilmek için en bilinen yöntemlerden olan kripto para alım satım platformlarını kullanmak olacaktır. Bunların başı olarak herhangi bir merkez bankası yoktur yani bir kişi, ülke, lider veya kuruluşa bağlı değildir. Merkezi bir otorite ile yönetilmemektedir. Kripto para borsalarında platformun belirlediği komisyon oranlarınca belirlenmektedir.

Birçok kripto para borsası vardır bu borsalarda hesap açarak, gerekli kayıt işlemleri ve doğrulama koşullarını tamamladıktan sonra cüzdan oluşturulur ve anlaşmalı bankalar tarafından kredi kartı, hesap kartı veya EFT / havale seçenekleriyle cüzdana yükleme işlemi gerçekleştirilerek kripto para satın alma ve geri satma işlemleri uygulanabilir.

Alım satım platformlarından ziyade kripto para sahibi olan bir arkadaşınız tarafından da oluşturduğunuz borsa hesabınızda ki cüzdana transfer yaptırabilirsiniz. Üstelik banka ile EFT / havale gibi değil daha kısa sürede hesabınıza geçecektir.

Kripto para madenciliği yaparak ta kripto para kazanılabilmektedir. Bu işlem için güçlü bilgisayar donanım sistemlerine ihtiyaç vardır. Kripto paralara karşı artan ilgiyle birlikte mining denilen kavramda oldukça popülerleşti ve buna bağlı olarak bilgisayar ekipmanların da aşırı fiyat yükselişlerine neden oldu. Böylelikle azalan donanım üretimi ve aratan ilgiler nedeniyle fiyatlarda oldukça yüksek bir hal aldı.

1. Kripto Para Kullanan Ülkeler – Kripto Para İle Alışveriş – Koin Odası – – Koin Odası –

[…] Kripto Paralar Nasıl Alınır ve Nasıl Satılır? […]