Paribu Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Neler?

Son dönemde en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan kripto para birimleri, aynı zamanda geleceğin ödeme araçları olarak da görülmektedir. Günümüzde kripto para birimlerinin büyük oranda yatırım aracı olarak kullanılıyor olması kripto para borsalarının doğmasını zorunlulukla gerektirmiştir. Paribu kripto para borsası da tam olarak bu hizmeti karşılamak amacıyla kurulmuş Türkiye menşeili borsadır.

Paribu Nedir?

Paribu nedir? sorusu kripto para birimi yatırımları ile ilgilenen ya da ilgilenmeyen hemen herkes tarafından merak edilmektedir. Özellikle son dönemde Paribu’nun yapmış olduğu finansal atılımlar, yenilikler ve tanınırlığının artması sebebiyle Paribu’ya gösterilen ilgi de aynı oranda artmıştır. Öyle ki borsa yakın bir gelecek içerisinde kendine özgü kripto para ekosistemi inşa etmeyi bile planlamaktadır.

Bu kapsamda Paribu nedir? merak edenler için Paribu’yu kısaca şu şekilde özetlemek mümkündür:

• Paribu, 2017 yılından itibaren kapılarını kullanıcılarının hizmetine açmış bir kripto para borsasıdır.
  • Türkiye menşeilidir.
  • Borsa üzerinden listelenmiş olan kripto para birimlerinin alım-satım işlemleri tamamlanabilmektedir.
  • Kullanıcı hizmetinin başlamış olduğu tarihin ilk 6 aylık bölümünde 100 Bin ve ikinci altı aylık dilimde ise 250 Bin kullanıcı sayısına ulaşmıştır.

Halihazırda Paribu kripto para borsası günümüzde en çok tercih edilen Türk menşeili kripto para borsaları arasında yer almaktadır.

Paribu Ne İşe Yarar?

Paribu Ne işe yarar? sorusu da yine kullanıcılar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır ve borsanın temel işlevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

• Listelenen kripto para birimleri için al-sat emirleri verilebilir.
  • Pratik yatırımlar için hızlı alım-satım gerçekleştirilebilir.
  • Para yatırma ve para çekme işlemleri gerçekleştirilebilir.
  • Borsa üzerinden kripto para birimlerinin grafik ve istatistiklerine erişilebilir.

Gibi işlemlerin yanı sıra Paribu kripto para borsası aracılığıyla TL ile kripto para alımı da mümkündür.

Paribu Nasıl Kullanılır?

Paribu aracılığıyla yatırım yapmak isteyen kullanıcılar öncelikli olarak Paribu üyelik işlemlerini tamamlamalı ve zorunlu güvenlik önlemleri kapsamında platformun talep ettiklerini karşılamalıdır. Üyelik işlemlerinin tamamlanması ile birlikte son derece basit arayüze sahip olması nedeniyle platform üzerinden belirtilen tüm işlemlerin pratik bir biçimde tamamlanması mümkündür.

Paribu Komisyon Oranı Kaçtır?

Paribu komisyon oranları;

• Yapılan işlemlerin aylık hacmi 100 Bin TL ve üzeri ise: %0,15
  • 1 Milyon TL üzerinde aylık işlem hacimleri için: %0,01
  • 100 Bin TL altı olan aylık işlem hacimleri için: Piyasa Yapıcı (maker); %0,25 – Piyasa Alıcı (taker): %0,35

Bunlara ek olarak Paribu komisyon oranı onaysız hesaplar aracılığıyla gerçekleşmesi halinde %0,5 olarak belirlenmiştir.

Paribu Üyelik İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Paribu üyelik işlemleri için;

• Borsanın resmi web adresi olan paribu.com adresine erişim sağlanmalıdır.
  • Sağ orta bölümde yer alan “Ücretsiz Üye Ol” seçeneği ile üyelik işlemlerine başlanmalıdır.
  • Gerekli olan bilgiler girilmelidir.
  • Doğrulama aşamasına “Ad Soy Ad” bulunduğu bölüm aracılığıyla geçilmeli iki aşamalı doğrulama gerçekleştirilmelidir.

Bu işlemlerin tamamlanması ile birlikte diğer güvenlik onayları da gerçekleştirilirse Paribu üyelik işlemleri %100 oranında tamamlanacaktır.

Paribu Güvenilir mi?

Hemen her kripto para borsasında olduğu gibi yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından Paribu özelinde en çok merak edilen bir diğer konu da Paribu güvenilir mi? sorusu etrafında şekillenmektedir. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk kripto para borsaları arasında yer alan Paribu’nun yüksek güvelik önlemleri ile kripto para yatırım yapılmasına veya basit al-sat işlemleri yapılmasına izin verdiği belirtilmelidir.

Paribu güvenilir mi? sorusuna adım adım cevap vermek gerekirse platformun güvenirliğini denetlemek için sahip olunması gereken bilgiler şu şekilde sıralanabilir:

• İki aşamalı üyelik aktivasyonu
  • İki aşamalı giriş seçeneği
  • Hacim bakımından dünyanın en güvenilir 16. Platformu
  • Giriş işlemleri sonrası bildirim desteği
  • Hızlı işlem olanağı ve güçlü teknik destek
  • 22 farklı kripto para birimi borsa tarafından listelenmiştir.
  • Basit al-sat işlemlerine izin verilmektedir.
  • 24 saat işlem olanağı sağlar.
  • 7/24 kesintisiz teknik destek

Gibi olanakları sağlıyor olması sebebiyle Paribu güvenilir mi? sorusuna olumlu yönde cevap vermek mümkündür.

Paribu Yasal mı?

Kullanıcıların merak içerisinde olduğu bir diğer kritik durum ise Paribu yasal mı? sorusu etrafında şekillenmektedir ve şirketin yasal olarak kurulmuş olan şirket, faaliyetlerini de yasal düzlemde sürdürmektedir.

Paribu Güvenli midir?

Paribu kripto para borsası; sahip olduğu güçlü web altyapısı, güvenlik optimizasyonları, güçlü teknik desteği ve diğer içerikleri ile son derece güvenli bir platformdur.

Paribu Kullanıcı Yorumları Nelerdir?

Paribu yorumları kapsamında en ön plana çıkan olumsuz geri bildirim; onay ve doğrulama işlemlerinin bazı durumlarda gecikmesidir. Bunun dışında platformun güvenirliğini zedeleyecek herhangi bir olumsuz geri bildirim olduğunu söylemek mümkün değildir.

Paribu Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Paribu en az ne kadar para yatırılır? Sorusu yine platform kapsamında kullanıcıların yoğun bir şekilde merak ettiği sorular arasında yer alır. Bununla birlikte borsaya TL yatırım işlemlerinde herhangi bir alt limit koyulmamıştır.

Paribu Para Yatırma Alternatifleri Nelerdir?

Paribu para yatırma işlemleri kapsamında kullanıcıların tercih edebileceği yöntemler;

• Papara
  • Akbank
  • Fibabank
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank

Gibi bankalar ve finansal kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Bununla birlikte bazı şartların sağlanması da yine platformun kullanıcılarından güvenlik önlemlerinin sağlanması nedeniyle beklentileri içerisinde yer almaktadır. Kripto para alımları için minimum sınırlar için ise platformun güncel verilerine erişim sağlanmalıdır.

1. Thodex Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Neler? – Koin Odası – Koin Odası

[…] Paribu Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Neler? […]

2. Bitcoin ile Yurtdışına Para Transferi Nasıl Yapılır? – Koin Odası Bitcoin BTC – Koin Odası

[…] Paribu Güvenilir mi Ödeme Seçenekleri Neler? […]